Αρχική Διεθνη Νεα Ζελένσκι: Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα

Ζελένσκι: Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα

Από antwnio

Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος έγραψε στο Τwitter ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι “δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις” με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης έπειτα από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν κρίσιμες υποδομές για δεύτερη συνεχή ημέρα, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για τους κατοίκους της αριστερής όχθης της πρωτεύουσας.

Στο Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «ενεργειακές υποδομές» προκαλώντας «πυρκαγιά και σοβαρές καταστροφές».

Στην ίδια περιφέρεια, στο Πάβλογκραντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν «προσωρινή διακοπή της υδροδότησης» και διακοπή λειτουργίας τοπικού σταθμού άντλησης, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο στο Telegram.

Διαβάστε επίσης