Αρχική Κοινωνια Τι λένε ένας αρτοποιός κι ένας κρεοπώλης για τις συνεχείς ανατιμήσεις στην αγορά (video)

Τι λένε ένας αρτοποιός κι ένας κρεοπώλης για τις συνεχείς ανατιμήσεις στην αγορά (video)

Από antwnio

Από ένα ευρώ έως 1,30 ευρώ κοστίζει σήμερα η φρατζόλα ψωμί, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Αρτοποιών Αττικής Παναγιώτης Σαχινίδης. Σαφώς έχουν γίνει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, όχι όμως με τον πόλεμο και πριν τον πόλεμο έχει ακριβύνει το αλεύρι 4 φορές. Και η ενέργεια έχει ανέβει στα ύψη.

Εμείς οι αρτοποιοί σε όλη την Ελλάδα προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν στην καλύτερη τιμή πανευρωπαϊκά και στην Ευρώπη, είπε.

Φαίνεται πως κόσμος πλέον ψωνίζει με τη μερίδα και όχι με το κιλό. Παίρνει τα βασικά προκειμένου να βγει ο μήνας, είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου των Κρεοπωλών Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Η πρότασή μας σαν κλάδος είναι προς όλους τους υπουργούς και τους υπεύθυνους φορείς, οριζόντια μείωση του ΦΠΑ, οριζόντια βοήθεια από το στάβλο έως το κρεοπωλείο έως το πιάτο που λέμε εμείς, για να μπορέσει ο Έλληνας καταναλωτής να ανταπεξέλθει στην αύξηση των τιμών. Πρέπει να βοηθηθεί βασικά ο πρωτογενής παράγοντας και στη συνέχεια όλη η αλυσίδα της διακίνησης του κρέατος και της πώλησης, σημείωσε.

Το κόστος μεταφοράς διακίνησης και παραγωγής έχει αυξηθεί από 25% μέχρι 30% και αυτή η αύξηση θα έρθει και στο κρεοπωλείο. Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε αυτή την αύξηση είναι τεράστια, είπε.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης