Αρχική Διεθνη Νεα Μεντβέντεφ: Δειλοί προδότες όσοι έφυγαν από τη Ρωσία για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Δειλοί προδότες όσοι έφυγαν από τη Ρωσία για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία

Από antwnio

Πυρά κατά των Ρώσων που έφυγαν από την χώρα προκειμένου να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία, εξαπέλυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτηρίζοντάς τους ως «δειλούς προδότες».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε στο Telegram ότι η Ρωσία είναι «πιο ισχυρή και πιο καθαρή» χωρίς αυτούς, με αφορμή την Ημέρα της ρωσικής Ενότητας.

«Εγκαταλειφθήκαμε από φοβισμένους ανθρώπους, που ανησυχούν για τον εαυτό τους. Δειλούς προδότες και πλεονέκτες αποστάτες που διέφυγαν προς μακρινές περιοχές, αφήνοντας τα κόκαλά τους να σαπίσουν στο εξωτερικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διέφυγαν από την χώρα όταν ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, στις 24 Φεβρουαρίου. Ένα δεύτερο κύμα Ρώσων πολιτών έφυγε όταν ο Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Από τη στιγμή που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, ο 57χρονος Μεντβέντεφ διατυπώνει όλο και πιο αντιδυτικά μηνύματα μέσω των social media. Ο Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, ενώ σήμερα είναι αντιπρόεδρος του πανίσχυρου ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης