Αρχική Ελλαδα «Καλάθι του νοικοκυριού»: Τι πήγε καλά και τι πρέπει να αλλάξει – (video)

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τι πήγε καλά και τι πρέπει να αλλάξει – (video)

Από antwnio

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει ξεκινήσει καλά, έχει ενεργοποιηθεί σημαντικά ο ανταγωνισμός, Είπε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Ως νέο εγχείρημα έχει σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, πρόσθεσε.

Υπήρχε μια προσδοκία από μεγάλη μερίδα των καταναλωτών ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα σήμαινε μείωση των τιμών ή μεγάλες προσφορές στα προϊόντα αυτά. Σε κάποια προϊόντα επιτεύχθηκε αυτό είπε. Ορισμένες αλυσίδες σουπερμάρκετ μείωσαν τις τιμές τους και στα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα τους είπε.

  • Στην κριτική ότι με το «καλάθι του νοικοκυριού» προωθούμε τον καταναλωτή προς τα μεγάλα σουπερμάρκετ απαντάμε ότι ο κόσμος ωθείτε προς τις φθηνότερες επιλογές, τόνισε.

Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα της ορατότητας του «καλαθιού του νοικοκυριού» σε κάποια σουπερμάρκετ, είπε. Θα αποστείλουμε οδηγίες εξειδίκευσης των μέτρων, πχ να μεγαλώσουν τα σχετικά ταμπελάκια, είπε.

Οι 4 από τις 13 αλυσίδες που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο e-katanalotis δεν έχουν και τα 51 προϊόντα κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολος Ραυτόπουλος. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τις αλυσίδες αυτές προβλέπεται να υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

  • Για αυτές τις 4 αλυσίδες που δεν έχουν και τα 51 προϊόντα έχει επιβληθεί πρόστιμο από το υπουργείο, ρώτησε τον ΓΓ Εμπορίου.
    Την επόμενη εβδομάδα θα διορθωθούν όλα απάντησε ο ΓΓ.
  • Το τελευταίο εξάμηνο οι τιμές στα είδη πρώτης διατροφής αυξήθηκαν κατά 40% είπε ο κ. Ραυτόπουλος.
  • Παράδειγμα το παστεριωμένο γάλα ενός λίτρου, από 86 λεπτά που ήταν η τιμή του τον Απρίλιο σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχει 1,12 λεπτά.
  • Το ψωμί του τοστ μιας αλυσίδας είχε στις 3 Οκτωβρίου, πριν τη συμφωνία, 1,02 ευρώ και σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχει 1,29 ευρώ, κατήγγειλε.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης