Αρχική Ελλαδα Ένταση στο Αιγαίο: Εισβολή 12 τουρκικών μαχητικών – Υπερπτήση των δύο πάνω από την Κίναρο

Ένταση στο Αιγαίο: Εισβολή 12 τουρκικών μαχητικών – Υπερπτήση των δύο πάνω από την Κίναρο

Από antwnio

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι – Προκλητικές ενέργειες από τουρκικά μαχητικά – Επιχειρούν να κλιμακώσουν την ένταση, αλλά βλέπουν απέναντι τις δυναμικές αντιδράσεις της Ελλάδας.

Να συντηρήσουν με κάθε τρόπο την ένταση στο Αρχιπέλαγος επιχειρούν οι Τούρκοι, με καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από UAV’s και τουρκικά F-16, αλλά και εμπρηστική ρητορική.

Μετά τις 57 χθεσινές παραβιάσεις, κυρίως από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της γείτονος, σήμερα, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών «έσπασε» το FIR Αθηνών και στις 10:26 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί της Κινάρου, στα 19.000 πόδια.

Παράλληλα, άλλα πέντε ζευγάρια τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μπαίνοντας μάλιστα σχεδόν ταυτόχρονα από Σαμοθράκη, Χίο – Μυτιλήνη και Λήμνο – Μυτιλήνη, ενώ και δύο UAV’s «έσπασαν» επίσης το FIR Αθηνών.

Αμέσως οι Πολεμικές Μοίρες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, με τα μαχητικά μας να απογειώνονται και να καταδιώκουν τους Τούρκους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια εμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στον αέρα ή αν οι Τούρκοι φοβήθηκαν πάλι να έρθουν αντιμέτωποι με τους Έλληνες πιλότους, που σαφέστατα αποτελεούν τον μεγαλο τους εφιάλτη.

πηγή newsbomb.gr

 

Διαβάστε επίσης