Αρχική Πολιτική ΥΠΕΞ Ελλάδας & Μπαχρέιν: Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

ΥΠΕΞ Ελλάδας & Μπαχρέιν: Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Από antwnio

Στο Μπαχρέιν βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue». Είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κατερίνα Φρύσσα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών διατράνωσαν και τόνισαν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και κυρίως στο Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογό του αναλυτικά για τον τουρκικό αναθεωρητισμό και τις τουρκικές προκλήσεις τον τελευταίο καιρό.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά: «Ήταν για μένα σήμερα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του «Manama Dialogue». Είχα την τιμή μαζί με τον ομόλογό μου να υπογράψουμε δυο Συμφωνίες μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη συνεργασία των Διπλωματικών Ακαδημιών και για τα διπλωματικά διαβατήρια, ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών μας.

Επίσης, στη διμερή συνάντηση κάναμε μια μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Προετοιμάζω την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ Συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία. Και από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο. Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση.

Είχα δε την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα.

Καταλήγω λέγοντας ότι οι σχέσεις μας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας. Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας».

Διαβάστε επίσης