Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Τιμολόγια ρεύματος: Μειωμένες οι χρεώσεις λογαριασμών – Εντός εβδομάδας ο καθορισμός επιδοτήσεων

Τιμολόγια ρεύματος: Μειωμένες οι χρεώσεις λογαριασμών – Εντός εβδομάδας ο καθορισμός επιδοτήσεων

Από antwnio

Χαμηλότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος του Δεκεμβρίου που ανακοινώνουν ως τα μεσάνυχτα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αποκλιμάκωσης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών ο καθορισμός των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι χρεώσεις των παρόχων τον Δεκέμβριο αναμένεται να κυμανθούν στα 32-35 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με τα 35-40 λεπτά του Νοεμβρίου, όταν τον Οκτώβριο ήταν στα 60 λεπτά και τον Σεπτέμβριο στα 78.

Ωστόσο το κόστος θα παραμείνει σταθερό για τους καταναλωτές, με τη λιανική τιμή ρεύματος να διατηρείται στα 15 με 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση αυτή η κρατική επιδότηση θα πρέπει να κυμανθεί στο επίπεδο των 17-20 λεπτών το Δεκέμβριο από 19-24 λεπτά τον Νοέμβριο, 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος ωφελημένος από τη μείωση των τιμών, ο κρατικός προϋπολογισμός καθώς περιορίζεται σημαντικά ή ακόμα και μηδενίζεται το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών.

πηγή ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης