Αρχική Κοινωνια Ιωάννα Κολοβού: Προσωρινό “πάγωμα” της έξωσης μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία – Νέα συγκέντρωση σήμερα

Ιωάννα Κολοβού: Προσωρινό “πάγωμα” της έξωσης μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία – Νέα συγκέντρωση σήμερα

Από antwnio

Την προσωρινή αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης να πεταχτεί η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού έξω από το σπίτι της πέτυχε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να την υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται πως στις 5:30 το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν μαζί με δικαστικό κλητήρα, πετώντας την έξω, επειδή το σπίτι της είχε δοθεί σε πλειστηριασμό της τράπεζας, για χρέος 15.000 ευρώ.

Στο σημείο έσπευσαν γείτονες και μέλη του ΚΚΕ μαζί με το βουλευτή Χρήστο Κατσώτη, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το σπίτι της, και στις 16:30 υπήρχε στην οδό Αβύφου στου Ζωγράφου μια μεγάλη διαδήλωση. Ήδη οι συγκεντρωμένοι στην πόρτα του σπιτιού είχαν σπάσει τον αποκλεισμό της αστυνομίας και με «ντου» μπήκαν μέσα, ενώ υπήρχαν φωνές εναντίον του δικαστικού κλητήρα.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή της απόφασης, αφού δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί αποχώρησαν.

Όμως όπως δηλώνει και η ίδια δεν έχει τελειώσει τίποτα, και μένει να φανεί το τι θα γίνει, με τους αλληλέγγυους να παραμένουν σε εγρήγορση.

Ι ίδια Ιωάννα Κολοβού δηλώνει ότι μπορεί το σπίτι που έχασε για αρχικό χρέος μόλις 15.000 ευρώ να μην είναι του …κουτιού, όμως στη γειτονιά πρόκειται να φτιαχτεί ο σταθμός του Μετρό, κάτι που εξηγεί και το αυξημένο ενδιαφέρον των «κορακιών» – όπως εκείνη λέει – και τη βαναυσότητα.

Η συγκέντρωση εξελίχτηκε σε πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με την Ιωάννα Κολοβού να είναι στην κεφαλή της πορείας.

«Ντου» στα γραφεία της εταιρείας που πήρε το σπίτι και νέα συγκέντρωση σήμερα

Την ώρα που την Δευτέρα κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι του Ζωγράφου, ορισμένοι αλληλέγγυοι πήγαν στη διεύθυνση στην οποία έχει δηλωμένα τα γραφεία της η εταιρεία η οποία πήρε το σπίτι από την τράπεζα.

Καταγγέλλουν πως είναι γραφεία φάντασμα και δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Βρέθηκε νέα διεύθυνση δηλωμένη στο ίδιο τηλέφωνο, ωστόσο και εκεί δεν απάντησε κάποιος αρμόδιος.

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα σε νέα συγκέντρωση σε γραφεία της εταιρείας κόκκινων δανείων, με ραντεβούς στις 11:00 στον Ηλεκτρικό της Καλλιθέας. Η συγκέντρωση είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τώρα το ΠΑΜΕ θεωρεί πως παίρνει και νέο «χαρακτήρα» μετά τα όσα έγιναν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Αστυνομία

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχος δημοσιογράφος, κατήγγειλε το πρωί στο OPEN ότι σπάσανε την πόρτα του διαμερίσματός της με ηλεκτρικό πριόνι και την χτύπησαν δυνατά στο χέρι, ενώ δεν της άφησαν να πάρει από μέσα παρά μόνο ένα ρούχο και τις γάτες της. Το σπίτι, που είναι και η μόνη κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού, βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα για οφειλές 15.000 ευρώ που προήλθαν από πιστωτική κάρτα».

Διαβάστε επίσης