Αρχική Κοινωνια Νέες απειλές Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε

Νέες απειλές Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε

Από antwnio

Προκλητικός εμφανίστηκε ξανά ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των S-400 λέγοντας ότι θα μείνουν στη χώρα.

Ο κ. Ακάρ απείλησε μάλιστα ότι «εντός μίας ώρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε».

Ο Ακάρ δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε» συμπληρώνοντας ότι η χώρα του μπορεί να τους ενεργοποιήσει «εντός μιας ώρας».

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ακάρ είπε πως «αν δεν πάρουμε τα F-16, έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας».

«Εμείς αυτή την περίοδο προσπαθούμε να πάρουμε τα F-16, όμως φυσικά έχουμε κι άλλα πράγματα στο  μυαλό μας. Μας λένε πού είναι οι S-400. Τα συστήματα S-400 είναι στη θέση τους και είναι έτοιμα προς χρήση. Υπάρχει χρονικό διάστημα μεταφοράς των S-400. Aπό τη στιγμή αυτή και μετά στο σημείο που θα μεταφερθεί εντός μιας ώρας είναι έτοιμο, ο κατασκευαστής λέει μισή ώρα, αλλά εγώ ας πω μια ώρα. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που προκύψει κάπου απειλή, κι όταν αποφασίσουμε πού πρέπει να ενεργοποιηθεί η αντιαεροπορική μας άμυνα θα το μεταφέρουμε και αυτό το σύστημα θα το χρησιμοποιήσουμε».

Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Ακάρ αποτελούν και απειλή απέναντι στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ο Ακάρ επαναφέρει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί Λαυρίου, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες, κάνει γενοκτονίες ‘ταυτότητας’ και στηρίζει τρομοκράτες στο Λαύριο».

Όπως είπε ο Ακάρ, «η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό εφευρίσκοντας μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανική», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη «Μεγάλη Ιδέα» από την ημέρα που ιδρύθηκε και ήρθε ακριβώς κάτω από τη μύτη της Τουρκίας.

Αγνοεί την «τουρκική» ύπαρξη, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, κάνει  σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και βοηθάει και υποστηρίζει τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου.

Η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα γυρίζοντας ταινίες και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία της γενοκτονίας. Ωστόσο, οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην εξέγερση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Τριπολιτσά και στην προσπάθειά της να εισβάλει στην Ανατολία μεταξύ 1919-1922. Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουν όλοι. Από αυτή την άποψη, αν η Ελλάδα αναζητά γενοκτονία, θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη».

Διαβάστε επίσης