Αρχική Διεθνη Νεα Ζαχάροβα για έφοδο Ουκρανών σε ορθόδοξο μοναστήρι: “Άθεοι Βάκχοι”

Ζαχάροβα για έφοδο Ουκρανών σε ορθόδοξο μοναστήρι: “Άθεοι Βάκχοι”

Από antwnio

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την Ουκρανία ως “άθεη”, “βάναυση” και “ανήθικη” την Τετάρτη για την επιδρομή σε ένα παλιό ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι στο Κίεβο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το capital.gr, η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας και η αστυνομία πραγματοποίησαν έφοδο στο 1.000 ετών σύμπλεγμα της Λαύρας Πέτσερσκ του Κιέβου -ή Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου- την Τρίτη στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση υποψιών για “ανατρεπτικές δραστηριότητες από ρωσικές ειδικές υπηρεσίες”, ανέφερε η SBU.

Ο χώρος είναι ουκρανικός πολιτιστικός θησαυρός και έδρα της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία πτέρυγας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την έφοδο και συνέκρινε το “καθεστώς του Κιέβου” με τον Βάκχο, τον θεό του κρασιού, το όνομα του οποίου συχνά συνδέεται στα ρωσικά με το ανήθικο χάος.

“Αυτό είναι ένα είδος απόλυτης άθεης βακχείας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή εξήγηση γι’ αυτό. Και δεν μπορεί να υπάρξει”, δήλωσε η Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο του Sputnik.

“Πρόκειται για μία ακόμη έκφραση των απολύτως ανήθικων και βάναυσων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου”, πρόσθεσε.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι η έρευνα ήταν μια “πράξη εκφοβισμού”.

Διαβάστε επίσης