Αρχική Πολιτική Πολωνία: “Αστεία” η πρόταση της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Πολωνία: “Αστεία” η πρόταση της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Από antwnio

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ανώτατο όριο τιμής στο φυσικό αέριο είναι “αστεία”, δήλωσε η Πολωνή υπουργός Κλίματος Άννα Μόσκβα.

Η θέση της Μόσκβα έρχεται στον απόηχο της διαφωνίας που εκφράστηκε μεταξύ των “27” για το ύψος του πλαφόν στα 275 ευρώ που προτάθηκε χτες από την Κομισιόν.

“Η πρόταση για το ανώτατο όριο φυσικού αερίου είναι κρίσιμη, αλλά αυτό που προέκυψε προχθές ήταν αστείο. Παρουσιάστηκε τελευταία στιγμή, αποκλίνει από αυτό που είχε προταθεί και δεν είναι αποδεκτό καθώς είναι υψηλότερο από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς”, δήλωσε η Μόσκβα στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, 15 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας – ζητούν επιβολή ανώτατου ορίου τιμών, ενώ ένα στρατόπεδο υπό την ηγεσία της Γερμανίας υποστηρίζει ότι το πλαφόν ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

“Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτήν την πρόταση. Δεν συνιστά καν βάση για συζήτηση”, πρόσθεσε η κ. Μόσκβα.

Διαβάστε επίσης