Αρχική Κοινωνια Δημοσκόπηση: “Βραχνάς” για την κυβέρνηση η ακρίβεια – “Κινείται προς λάθος κατεύθυνση”, λέει το 56%

Δημοσκόπηση: “Βραχνάς” για την κυβέρνηση η ακρίβεια – “Κινείται προς λάθος κατεύθυνση”, λέει το 56%

Από antwnio

Διαφορά ασφαλείας φαίνεται να διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να τους προβληματίζει έντονα.

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας, το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και ένα 5% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν πως είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 29%, η εξωτερική πολιτική/ πόλεμος στην Ουκρανία με 7%, η ενεργειακή κρίση με 6% και πολιτικοί/πολιτικό σύστημα με 6%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση θετικά εκφράζεται το 39% και αρνητικά το 53%, ενώ για την αντιπολίτευση το 17% και το 72% αντίστοιχα.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετικά εκφράζεται το 44% και αρνητικά το 50% ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα θετικά το 21% και αρνητικά το 71%.

Η κυβέρνηση καταγράφει τα 4 υψηλότερες επιδόσεις της στον τουρισμό με 75%, στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 64%, στην αμυντική θωράκιση 64% και στην εξωτερική πολιτική. Στον αντίποδα χαμηλές πτήσεις καταγράφει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 64%, στην εγκληματικότητα με 61% και στα εργασιακά με 60%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες διαφορά καθώς συγκεντρώνει 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,6% και η Ελληνική Λύση με 3,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά εκτινάσσεται στις 10,2 μονάδες καθώς η ΝΔ παίρνει 36,5% έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 4,3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%. Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

Τέλος το 51% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 47% κυβερνήσεις συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Διαβάστε επίσης