Αρχική Διεθνη Νεα Μελόνι: “Δαμόκλειος σπάθη το κόστος της ενέργειας” – Ζητά παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μελόνι: “Δαμόκλειος σπάθη το κόστος της ενέργειας” – Ζητά παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Από antwnio

«Πρέπει να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπιστεί το κόστος της ενέργειας, είναι Δαμόκλειος σπάθη», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.

Η ίδια, σε ομιλία της σε συγκέντρωση της Ένωσης Ιταλικών Δήμων, αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση της τιμής της ενέργειας και στην ανάγκη στήριξης των χωρών μελών από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε:

«Δυστυχώς έχουμε την Δαμόκλειο σπάθη του ακριβού κόστους της ενέργειας που απαιτεί συνεχείς οικονομικές παρεμβάσεις. Οι διάφορες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μας για την συγκράτηση των τιμών, μας κοστίζουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Μελετάμε σειρά προτάσεων, αλλά αν δεν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι δύσκολο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το όλο αυτό κόστος».

Σημειώνεται πως οι Ιταλοί δήμαρχοι έχουν ζητήσει από την Τζόρτζια Μελόνι να βρεθεί τρόπος για αύξηση της στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης, για να μπορέσουν και οι ίδιοι, να συνεχίσουν να εγγυώνται την φωταγώγηση των δρόμων, την αδιάκοπη αρωγή των φτωχότερων πολιτών και σειρά άλλων παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης