Αρχική Κοινωνια Ουκρανία: Γιατρός ελληνικής καταγωγής έκανε εγχείρηση σε βρέφος στο σκοτάδι (video)

Ουκρανία: Γιατρός ελληνικής καταγωγής έκανε εγχείρηση σε βρέφος στο σκοτάδι (video)

Από antwnio
Ένας γιατρός με ελληνικές ρίζες μαζί με το επιτελείο του βρέθηκε να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα βρέφος στο Κίεβο, την ώρα που η πόλη της Ουκρανίας – και το νοσοκομείο – είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian και γρήγορα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, μίλησε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου του Κιέβου, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι γονείς του είναι Έλληνες Πόντιοι της Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τοντούροφ είπε στο Open: «Έχω την ελληνική σημαία στο γραφείο μου, γιατί έχω ελληνικές ρίζες. Οι γονείς μου είναι Έλληνες Πόντιοι από τη Μαριούπολη. Εγώ δυστυχώς δεν μιλάω ελληνικά παρά μόνο λίγες λέξεις, ενώ οι γονείς μου μιλούσαν τα ελληνικά καλύτερα από τα ρωσικά».

Περιέγραψε πως είναι να σώζεις ζωές εν μέσω πολέμου, ενώ αποκάλυψε τον μεγαλύτερο φόβο του για τη συνέχεια του πολέμου.

Η συνέντευξη του Τοντούροφ

Προσπαθείτε να σώσετε ανθρώπινες ζωές και τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση;

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να ζούμε σε ένα υποβρύχιο. Έχουμε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης και αρκετά αποθέματα σε τρόφιμα, αίμα και φάρμακα και έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε για αρκετούς μήνες, εντελώς αυτόνομα»

Οι μάχες στη Μαριούπολη διήρκεσαν μήνες. Είχατε δικούς σας ανθρώπους εκεί;

«Έχασα αρκετούς συγγενείς . Οι γονείς μου έχουν αποβιώσει χρόνια πριν. Σκοτώθηκε μια θεία μου και αγνοούνται κάποιοι συγγενείς που έμεναν εκεί . Δεν γνωρίζουμε τίποτα, η τύχη τους αγνοείται. Και ο φόβος του είναι ότι οι ανθρώπινες απώλειες το χειμώνα θα αυξηθούν και από τα ρωσικά χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας».

Πιστεύετε ότι είναι πιθανό να έχουμε και απώλειες από το κρύο;

«Είναι πιθανό. Ιδιαίτερα αυτό αφορά τους ηλικιωμένους ασθενείς, που δεν έχουν παιδιά και στήριξη. Είναι μοναχικοί, μένουν μόνοι στο διαμέρισμά τους, χωρίς ρεύμα και θέρμανση».

Ο Τοντούροφ δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει: «Ο Πούτιν δεν θα πετύχει το στόχο του, δεν θα μας εκφοβίσει και δεν θα μας αναγκάσει σε φυγή»

Δείτε την εγχείρηση:

 

Διαβάστε επίσης