Αρχική Διεθνη Νεα Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ρωσία εκτοξεύει “γυμνούς” πυραύλους για να εξαντλήσει την ουκρανική αεράμυνα

Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ρωσία εκτοξεύει “γυμνούς” πυραύλους για να εξαντλήσει την ουκρανική αεράμυνα

Από antwnio

Η Ρωσία εκτοξεύει “γυμνούς” πυραύλους κρουζ -που δεν φέρουν πυρηνικές κεφαλές- κατά στόχων στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει τα αποθέματα αεράμυνας του Κιέβου, δήλωσε την Τρίτη ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι πιθανόν αφαιρούς τις κεφαλές από τους πυραύλους κρουζ και τους εκτοξεύουν στην Ουκρανία.

Οι μυστικές υπηρεσίες επικαλέστηκαν εικόνες που έδειχναν συντρίμμια ενός πυραύλου κρουζ που εκτοξεύτηκε από αέρος στην Ουκρανία και φαινόταν να έχει σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1980.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στους δημοσιογράφους του Πενταγώνου ότι “είναι σίγουρα κάτι που κάνουν για να κουράσουν τα συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών”.

Το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι η αύξηση των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εν μέρει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει τα αποθέματα αεράμυνας του Κιέβου.

Γι’ αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι έχουν επικεντρωθεί στην παροχή προμηθειών αεράμυνας για την Ουκρανία από παλαιότερα… σοβιετικά έως τα πιο σύγχρονα, δυτικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη παραδώσει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας, όπως τα NASAMS, καθώς και περισσότερα από 1.400 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger και ραντάρ αντιαεροπορικού πυροβολικού και εναέριας επιτήρησης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης