Αρχική Διεθνη Νεα Τρομοκρατία – Προειδοποίηση από τη Σερβία: “Μην ταξιδέψετε στην Τουρκία, κίνδυνος επιθέσεων τις επόμενες εβδομάδες”

Τρομοκρατία – Προειδοποίηση από τη Σερβία: “Μην ταξιδέψετε στην Τουρκία, κίνδυνος επιθέσεων τις επόμενες εβδομάδες”

Από antwnio
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΣερβίαςΊβιτσα Ντάτσιτς, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και ειδικότερα στην Άγκυρα, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεωνΘέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα», δήλωσε ο Ντάτσιτς στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε, ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ισχύει κι για άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε επίσης στους πολίτες που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία να αποφεύγουν σημεία των πόλεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών.

«Οι πολίτες μας που βρίσκονται ήδη εκεί θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, σταθμούς λεωφορείων και τρένων και άλλα σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία», επισήμανε ο Ντάτσιτς.

Τέλος ο υπουργός εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ίδια τη Τουρκία, με την οποία, όπως είπε, η Σερβία έχει φιλικές σχέσεις, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του να μοιραστεί με τους πολίτες τέτοιου είδους πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης