Αρχική Ελλαδα Η ανιστόρητη απόφαση αναγνώρισης της “μακεδονικής” γλώσσας προσβάλει τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία

Η ανιστόρητη απόφαση αναγνώρισης της “μακεδονικής” γλώσσας προσβάλει τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία

Από antwnio

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το Ειρηνοδικείο Φλώρινας προχώρησε στην αναγνώριση Σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 28 Ιουλίου του 2022. Η ανιστόρητη αυτή απόφαση αποτελεί επίσημη αναγνώριση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» γλώσσας και κατ’ επέκταση προοίμιο για την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία εδράζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί, Τσίπρας και Κοτζιάς, αποδέχτηκαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί το αποτέλεσμα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία MRB τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με το οποίο το 70% των ερωτηθέντων τασσόταν ενάντια στη Συμφωνία. Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και το ποσοστό της νεολαίας που αντιδρούσε στη Συμφωνία. Το 67% των νέων ανθρώπων, ηλικίας 17 έως 24 ετών, τασσόταν κατά της Συμφωνίας. Είναι απολύτως ξεκάθαρο για τον ιστορικό του μέλλοντος ότι ο ελληνικός λαός ουδέποτε συμφώνησε με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Όσον αφορά στην περιβόητη «μακεδονική» γλώσσα είναι σαφές ότι με τον όρο αυτό προσδιορίζεται η σλαβομακεδονική γλώσσα, μία γλώσσα ινδοευρωπαϊκή, που ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους των Σκοπίων. Αν και κατά την πλειονότητα των γλωσσολόγων θεωρείται διακριτή γλώσσα, υφίσταται επίσης η άποψη πως πρόκειται για διάλεκτο της βουλγαρικής. Δεν έχει κάποια σχέση με την ελληνική αρχαία μακεδονική γλώσσα που χρησιμοποιείτο στην αρχαιότητα, πέρα του ότι ανήκουν και οι δύο στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια.

Η αναγνώριση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» ακυρώνει όλους τους αγώνες που δόθηκαν για να την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη όλων των ηρώων που πότισαν με το αίμα τους τη μακεδονική γη. Σήμερα παραμένει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ η επιστολή του Ελύτη, της Μερκούρη, της Αρβελέρ, του Τσάτσου, του Μάνεση και του Γεωργάκη. «Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας» έλεγαν στο κλείσιμό της. Είχαν στείλει την επιστολή αυτή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, θέλοντας να τους αφυπνίσουν απέναντι στις αλυτρωτικές διαθέσεις του γειτονικού κράτους.

πηγή thestival.gr/

Διαβάστε επίσης