Αρχική Κοινωνια Λέκκας για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα: Επικίνδυνη η περιοχή που έπεσε ο βράχος – Δεν ήταν δυνατόν να συγκρατηθεί από τις βραχοπαγίδες

Λέκκας για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα: Επικίνδυνη η περιοχή που έπεσε ο βράχος – Δεν ήταν δυνατόν να συγκρατηθεί από τις βραχοπαγίδες

Από antwnio

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Ariel στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Αττική δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα κοντά στην Κινέττα.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για την κατολίσθηση σε εκείνο το σημείο της εθνικής οδού.

«Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με το ρεύμα που έρχεται προς την Αθήνα. Αυτό το τμήμα είναι ακάλυπτο, είναι τέτοιες οι μορφολογικές συνθήκες που δεν μπορούσε να περάσει σήραγγα. Σε αυτό το σημείο έχουμε μία κατολίσθηση, ενός μεγάλου όγκου της τάξεως των 30 κυβικών μέτρων, που αποσπάστηκε από το βουνό για κάποιους λόγους, ωστόσο είχαμε την αιτία, δεδομένου ότι είχαμε μορφολογικές κλίσεις», είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

«Ο μεγαλύτερος βράχος ήταν της τάξεως των 30 κυβικών, που αποσπάστηκε από το τμήμα του πρανούς, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων, κατρακυλώντας και κάνοντας αναπηδήσεις, δεν ήταν δυνατόν να συγκρατηθεί από τις «βραχοπαγίδες» – τα συρματικά δίκτυα. Είναι επικίνδυνη εκεί η περιοχή είναι ένα δύσκολο πρανές να το επιτηρήσει κανένας και να επιχειρήσει κάποιος», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Εξετάζονται και άλλα μέτρα, αλλά επειδή είναι πολύ αρνητικές οι συνθήκες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν. Βεβαίως θα ανασχέσουν κομμάτια βράχων που θα πέσουν στον δρόμο αλλά πολύ μεγάλα κομμάτια δε θα μπορέσουν. Είναι πολύ απότομα δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει βράχια από εκεί. Είναι πιθανόν να ξανασυμβεί αλλά είναι μικρές οι πιθανότητες. Ήμασταν τυχεροί στο ότι έγινε η κατάπτωση τα ξημερώματα που δεν διέρχονταν αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα», τόνισε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης