Αρχική Διεθνη Νεα Ιταλία: Προειδοποίηση για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ίσκια – Πάνω από 1.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν

Ιταλία: Προειδοποίηση για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ίσκια – Πάνω από 1.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν

Από antwnio

Μετά από τις φονικές κατολισθήσεις τις περασμένης εβδομάδας, τώρα έρχεται νέα προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις στο ιταλικό νησί Ίσκια, με πάνω από 1.000 ανθρώπους να πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθούν.

«Πάνω από 1.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες από σήμερα το απόγευμα στις 16:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Τζοβάνι Λενίνι, ειδικός επίτροπος πολιτικής προστασίας στο νησί, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ύστερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη μικρή πόλη Καζαμίτσολα Τέρμε.

Η επίτροπος αρμόδια για τη διοίκηση της κοινότητας αυτής των 8.000 κατοίκων, η Σιμονέτα Καλκατέρα, διευκρίνισε ότι όλοι οι κάτοικοι που θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές του νησιού, που βρίσκεται κοντά στο Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα αλλά τα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, για σήμερα αναμένονται 40 με 50 χιλιοστά βροχής, ενώ περίπου 100 χιλιοστά είχαν πέσει στην περιοχή αυτή στις 26 Νοεμβρίου, την ημέρα της καταστροφής.

Διαβάστε επίσης