Αρχική Διεθνη Νεα Επιμένει ο Ερντογάν: Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε τον διάδρομο ασφαλείας των 30 χλμ στη Συρία

Επιμένει ο Ερντογάν: Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε τον διάδρομο ασφαλείας των 30 χλμ στη Συρία

Από antwnio

Aποφασισμένος να εφαρμόσει το σχέδιό του για στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τη δημιουργία του διαδρόμου ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων του, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην επαρχία Σανλιούφα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας στη νότια επαρχία Σανλιούρφα, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις δεν θα αποτρέψουν τη χώρα από την αποφασιστική στάση της για την ασφάλεια των νότιων συνόρων της.

«Θα ολοκληρώσουμε σίγουρα τον διάδρομο ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων που δημιουργούμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας, οι επιθέσεις δεν θα μειώσουν την αποφασιστικότητά μας», είπε.

Από το 2016, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία ευρεία επιχείρηση στα σύνορά της στη βόρεια Συρία, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να αποτρέψει τον σχηματισμό ενός διαδρόμου τρομοκρατίας και να επιτρέψει την ειρηνική εγκατάσταση των κατοίκων. Η ευρεία επιχείρηση έχει χωριστεί σε τρία σκέλη: Ασπίδα του Ευφράτη (2016), Κλαδί Ελιάς (2018) και Ειρήνη Άνοιξη (2019), όπως αναφέρει το skai.gr.

Στόχος του Ερντογάν είναι οι Κούρδοι και τα μέλη του PKK, με τους οποίους, ωστόσο, συνεργάζονται οι ΗΠΑ, έχοντας υπογράψει στρατιωτική συνθήκη για την αντιμετώπιση του ISIS στην περιοχή.

Η Άγκυρα, ωστόσο, έχει στοχοποιήσει ως τρομοκρατική οργάνωση το PKK, εκφράζοντας μία άκρως επιθετική και προσβλητική ρητορική για ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ, που φιλοξενούν Κούρδους και τους προσφέρουν άσυλο, ενώ φτάνει στο σημείο να θέτει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, για τους ίδιους λόγους, εξυπηρετώντας, ωστόσο, με τη συγκεκριμένη τακτική της, τα συμφέροντα της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης