Αρχική Κοινωνια Φλώρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν θεματοφύλακας της ασφάλειας της Πατρίδας

Φλώρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν θεματοφύλακας της ασφάλειας της Πατρίδας

Από antwnio

Στην τελετή εγκαινίων του φυλακίου της Στρογγύλης, βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στέλνοντας μήνυμα ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν εσαεί ο αξιόμαχος θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ευημερίας της Πατρίδας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, είπε συγκεκριμένα:  «Νιώθω πραγματικά ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Στρογγύλη, στο ανατολικότερο σημείο της Ελληνικής γης, στο ανατολικότερο οροθέσιο της Πατρίδας μας, με την ευκαιρία των εγκαινίων του ολοκαίνουριου Επιτηρητικού μας Φυλακίου.

Η χαρά μου όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη που συναντώ και κοιτώ στα μάτια όλους εσάς, το άξιο και εκλεκτό προσωπικό αυτού του Φυλακίου.

Όλους εσάς που επιτηρείτε, επαγρυπνείτε και περιφρουρείτε το εθνικό έδαφος με αίσθημα ευθύνης, υψηλό ηθικό και υπερηφάνεια, εδώ στην πρώτη γραμμή Άμυνας της Ελλάδας.

Γιατί ναι, και οι τοίχοι και οι πέτρες, και οι δρόμοι και οι εγκαταστάσεις είναι σημαντικοί, πολύ σημαντικοί, χιλιάδες φορές όμως πιο σημαντικό είναι το προσωπικό, το έμψυχο δυναμικό μας, αφού αυτό είναι που δίνει αξία και νόημα σε όλα τα υπόλοιπα!

Ακούμε κάποιους να λένε ότι η Στρογγύλη, το Καστελόριζο και η Ρω απέχουν πολύ από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σ΄ εκείνους που τα λένε αυτά απαντάμε ότι η Στρογγύλη, όπως και ολόκληρο το Σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι η Ελλάδα η ίδια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της, εδώ κυλάει παλλόμενο το αίμα της, εδώ σ’ αυτά τα χώματα πλανιέται η ψυχή της.

Όσο για την σημασία της Στρογγύλης την αντιλαμβάνεστε όλοι και δεν χρειάζεται να την αναλύσω… αρκεί μια ματιά πάνω στον χάρτη…

Και είναι πολλοί εκείνοι -ξέρετε ποιοι- που θα ήθελαν να μην υπήρχε αυτό το νησί πάνω στο χάρτη.

Υπάρχει όμως και είναι πολύ σημαντικό ότι κρατάτε την Ελληνική Σημαία, την γαλανόλευκη, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, υψωμένη πάντα εδώ στην Στρογγύλη, για να κυματίζει υπερήφανη και να διατρανώνει την ελληνική παρουσία σε αυτήν την γωνιά της Ανατολικής Μεσογείου.

Όλοι εσείς που υπηρετείτε σε αυτό το Φυλάκιο, είστε τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων στη σημαντικότατη αυτή γωνιά της επικράτειας. Της Ελληνικής Επικράτειας.

Με την συνεχή επαγρύπνησή σας εδώ, ημέρα και νύχτα, 365 ημέρες τον χρόνο, συμβάλλετε τα μέγιστα στην λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια περιοχή νευραλγικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος λοιπόν γιατί από σήμερα και στο εξής, θα εκτελείτε τα καθήκοντά σας από τις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις αυτού του Φυλακίου, οι οποίες πέραν των άλλων αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα της διαβίωσής σας, με τις ανέσεις που προσφέρουν.

Θέλω όμως να τονίσω και κάτι άλλο, κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Εδώ που βρίσκεστε, εδώ που υπηρετείτε, δεν είστε μόνοι σας, γιατί εκπροσωπείτε τον Ελληνισμό και υπερασπίζεστε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και όχι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα είναι εδώ μαζί σας! Και αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ!

Ο κάθε Έλληνας πολίτης το ξέρει πολύ καλά, το νιώθει με σιγουριά μες στην ψυχή του, είναι κάτι που λειτουργεί πλέον στο υποσυνείδητό του, ότι τα σύνορά μας προστατεύονται. Ότι στο Ανατολικότερο Άκρο της Πατρίδας μας υπάρχουν κάποιοι λεβέντες στρατιώτες και άξια στελέχη, τα παλικάρια τους, που τα μάτια τους αγρυπνούν και τα ένδοξα όπλα τους είναι αν χρειαστεί πανέτοιμα να επιτελέσουν το Χρέος τους.

Γι’ αυτό και οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ασφάλεια, γι’ αυτό και στις γνωστές απειλές δεν δίνουν καμία μα καμία σημασία! Γιατί ξέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν εσαεί ο αξιόμαχος θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ευημερίας της Πατρίδας!

Το έχω πει και το ξαναλέω ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάντα πολύ κοντά, ειδικά στις ακριτικές περιοχές μας, είναι δυο θεσμοί που διέπονται από πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, το καλό της Πατρίδας.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ το προσωπικό που συνέβαλε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ανέγερση του εγκαινιαζόμενου σήμερα Φυλακίου, που με τις ικανότητες και το αθόρυβο έργο του δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας κάνει όλους υπερήφανους.

Η δουλειά που έγινε και η προσπάθεια που καταβάλατε είναι πραγματικά αξιέπαινη, με το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί όλους απολύτως.

Καλορίζικο το νέο κτίριο!

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι η καινούρια χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας!».

Διαβάστε επίσης