Αρχική Διεθνη Νεα Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Φωτιά σε σκεπαστό τμήμα αυτοκινητοδρόμου – Τουλάχιστον 5 νεκροί (video)

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Φωτιά σε σκεπαστό τμήμα αυτοκινητοδρόμου – Τουλάχιστον 5 νεκροί (video)

Από antwnio

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σκεπαστό τμήμα αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Λόγω της αυξημένης κίνησης, τα οχήματα δυσκολεύθηκαν να διαφύγουν από το σημείο.

Η φωτιά προκλήθηκε όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό γύρω στις 13:50 (τοπική ώρα, 06:50 ώρα Ελλάδας) στο σκεπαστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Γκουατσεόν, στη Νότια Κορέα. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς, στα social media υπάρχουν αναφορές για έξι. Επίσης, οι τραυματίες – σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική – είναι τουλάχιστον 37.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν σε ΜΜΕ και social media, φαίνεται το σκεπαστό τμήμα του υπέργειου αυτοκινητοδρόμου –το οποίο καλύπτεται από ειδική ηχομονωτική κατασκευή προκειμένου να προστατεύονται τα γειτονικά κτίρια από τον θόρυβο της κίνησης των οχημάτων– να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, τα οχήματα δυσκολεύθηκαν να διαφύγουν από το σημείο όταν ξέσπασε η φωτιά και ακούστηκε η έκρηξη, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

«Πραγματοποιούμε έρευνες στο εσωτερικό του τμήματος αυτού για την περίπτωση που υπάρχουν άλλα θύματα», δήλωσε στο AFP o αξιωματικός της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης