Αρχική Κοινωνια “Κίτρινα” 22 σπίτια μετά το σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας – Ζημιές σε σπίτια και στη Χαλκίδα

“Κίτρινα” 22 σπίτια μετά το σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας – Ζημιές σε σπίτια και στη Χαλκίδα

Από antwnio

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών στην Εύβοια που προκάλεσε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ψαχνά. Μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών καταγράφουν αναλυτικά τις ζημιές συνεπικουρούμενοι από το Τεχνικό Επιμελητήριο Εύβοιας.

Μέχρι στιγμής, 70 σπίτια στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων ελέγχθηκαν εκ των οποίων τα 22 βγήκαν κίτρινα καθώς εντοπίστηκαν μικροφθορές και τα 48 πράσινα, δηλαδή κατοικήσιμα. Επίσης βρέθηκαν με ζημιές 8 σπίτια στο Δήμο Χαλκιδέων.

Επίσης, στα Ψαχνά, έσπασαν δύο τζαμαρίες καταστημάτων ενώ στην Τριάδα ζημιές μικρής κλίμακας είχε το κοινοτικό κατάστημα.

Το σύνολο των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας των δήμων και της περιφέρειας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά και τη σύσκεψη που έγινε στα Ψαχνά.

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχουν καταγράφει πάνω από 70 δονήσεις. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο όπως επισήμανε σήμερα στο ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας ενώ όπως δήλωσε χθες στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους ωστόσο δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις του.

Διαβάστε επίσης