Αρχική Αθλητισμος Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία Βασίλης Τόπαλος

Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία Βασίλης Τόπαλος

Από antwnio

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, του πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία.

Ο ίδιος, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου, σε γυμναστήριο στον Ταύρο και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως, σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, στην οποία αναφέρει: «Έφυγε το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Το χρονικό του τραυματισμού 

Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης, θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της πυγμαχίας, με σημαντικές διακρίσεις.

Την ώρα που έκανε προπόνηση, ένιωσε αδιαθεσία και σταμάτησε. Πήγε στο μπάνιο ώστε να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Από την πτώση όμως, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Νίκο Γιδάκο, ο οποίος είχε μιλήσει για το περιστατικό στο protothema.gr, το χτύπημα διαπιστώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Το δυσάρεστο γεγονός αντελήφθη πρώτα ένας άλλος πυγμάχος, ο Αλικ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος όταν άκουσε τον θόρυβο της πτώσης, έτρεξε στο μπάνιο για να δει τι συμβαίνει.

Αμέσως, ειδοποίησε τον πατέρα του ανηλίκου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και τότε ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, προκειμένου να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα.

Διαβάστε επίσης