Αρχική Πολιτική Απάντηση της Ελλάδας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν

Απάντηση της Ελλάδας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν

Από antwnio

Ηχηρή απάντηση στις τουρκικές απειλές διά στόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει η Αθήνα, με φόντο μάλιστα και την τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Εμανουέλ Μακρόν όπου τέθηκε επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα.

Λίγη ώρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα τονίζουν πως η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώνουν, η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού.

Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται πως στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω της αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές του in.gr.

Ερντογάν: «Όσο δεν ασχολείστε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας»

Είχαν προηγηθεί απειλές προς την Ελλάδα που εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Αθήνα, όσο «δεν ανακατεύεται» με την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Εκτοξεύσαμε τον Typhoon. Ποια είναι η εμβέλειά του; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδα: «’Θα χτυπήσουν την Αθήνα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όσο δεν ανακατεύεστε μαζί μας στο Αιγαίο» τόνισε ο Ερντογάν.

«Όσο δεν ανακατεύεστε μαζί μας στο Αιγαίο δεν θα ανακατευτούμε μαζί σας» είπε μιλώντας σε εκδήλωση στην Αττάλεια ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Διαβάστε επίσης