Αρχική Διαφορα νεα Στη Μητρόπολη οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Σε λίγο η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Σε λίγο η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη

Από antwnio

Χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όταν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα και η σορός του μεταφερθεί στη Μητρόπολη από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί στην Μητρόπολη έφτασαν οι γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος, Φίλιππος και Νικόλαος οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα ενώ με τη σειρά τους χαιρέτησαν τα πλήθη.

Στην εξόδιο ακολουθία θα συμμετέχουν και 12 ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν του Αρχιεπισκόπου.

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, στην οποία επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, θα ξεκινήσει πομπή οχημάτων από τη Μητρόπολη προς το Τατόι όπου ο εκλιπών θα ταφεί δίπλα στους γονείς του, σύμφωνα με το protothema.gr.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. Αριστερά από την οικογένεια βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

Διαβάστε επίσης