Αρχική Διεθνη Νεα Αρμενία: Φωτιά σε στρατόπεδο – 15 στρατιωτικοί νεκροί

Αρμενία: Φωτιά σε στρατόπεδο – 15 στρατιωτικοί νεκροί

Από antwnio

Τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, σε φωτιά που ξέσπασε σε στρατόπεδο στην ανατολική Αρμενία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε λόχο μηχανικών και επίλεκτων σκοπευτών», επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας. «Η κατάσταση τριών στρατιωτικών κρίνεται σοβαρή», πρόσθεσε το ίδιο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 23:30 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Αζάτ στην επαρχία Γκεγαρκουνίκ, ενώ τα αίτια της δεν είναι ακόμη γνωστά.

Τον προηγούμενο Αύγουστο περισσότεροι από δέκα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά της πρωτεύουσας της Αρμενίας, το Γερεβάν.

Η Αρμενία, μια χώρα του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους, προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει τη βαριά ήττα της στον πόλεμο του 2020 εναντίον του γειτονικού Αζερμπαϊτζάν και την πολιτική κρίση η οποία ακολούθησε.

Τέλος, παρά το τέλος των εχθροπραξιών, παραμένει ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, οι οποίες έχουν εδαφικές διαφορές.

Διαβάστε επίσης