Αρχική Διεθνη Νεα Ερντογάν σε Σουηδία: Δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν σε Σουηδία: Δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ

Από antwnio

Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει την τουρκική υποστήριξη» για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σημερινές δηλώσεις του

«Αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, στον απόηχο της διαδήλωσης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ένας ακροδεξιός Σουηδός έκαψε το Κοράνι.

«Αν συμπαθούν τόσο πολύ μέλη τρομοκρατικών ομάδων και εχθρούς του Ισλάμ, τους συμβουλεύουμε να εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας τους και σε αυτούς» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στη Σουηδία.

Η άδεια που δόθηκε στον Σουηδο-δανό ακροδεξιό Ράσμους Παλουντάν να διαδηλώσει το Σάββατο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

«Είναι σαφές ότι αυτοί που προκάλεσαν τέτοια ατίμωση μπροστά στην πρεσβεία της χώρας μας δεν πρέπει πλέον να περιμένουν καμία εύνοια από εμάς σχετικά με την αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία είχε ήδη ακυρώσει το Σάββατο προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, η οποία είχε στόχο να προσπαθήσει να άρει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ενώ ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους».

 

Διαβάστε επίσης