Αρχική Διεθνη Νεα Σε κλοιό χιονιά η Ευρώπη – Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις

Σε κλοιό χιονιά η Ευρώπη – Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις

Από antwnio

Η Ευρώπη ντύνεται στα λευκά με την πτώση της θερμοκρασίας σε διάφορες χώρες της ηπείρου.

Ισπανία

Τη Δευτέρα έπεσε η πιο έντονη χιονόπτωση που έχει καταγραφεί στη Μαγιόρκα τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν τα ξημερώματα στη Σέρα ντε Τραμουντάνα, με 2,4 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Πάλμα αναφέρει ότι αυτή την Τετάρτη θα πέσουν έως και 10 εκατοστά και αναμένεται κάτω από τα 500 μέτρα.

Ιταλία

Στην Ιταλία, αρκετές περιοχές έχουν τεθεί σε συναγερμό λόγω ενός κύματος ακραίων καιρικών συνθηκών, με παγετό, έντονες χιονοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους.

Η περιοχή Marche και ορισμένες περιοχές της Emilia Romagna είναι σε πορτοκαλί συναγερμό, ακριβώς κάτω από το κόκκινο, υποδηλώνοντας ότι ο καιρός αποτελεί κίνδυνο για ανθρώπους και περιουσίες.

Σλοβενία

Μια χιονοθύελλα δυσκόλεψε την κυκλοφορία σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στη Σλοβενία ​​και άφησε προσωρινά χωρίς ρεύμα περιοχές της χώρας.

Κροατία

Και στην Κροατία, το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν επίσης κυκλοφοριακά προβλήματα στις ακτές της Αδριατικής και στα βουνά.

Η κακοκαιρία άφησε πολλά νησιά αποκομμένα από την ηπειρωτική χώρα.

Αυστρία

Ενώ στην Αυστρία, στην Καρινθία, υπάρχουν διακοπές ρεύματος, δρόμοι και σχολεία κλειστά μετά από σφοδρή χιονόπτωση.

(AP Photo/Matthias Schrader)

Περίπου 5.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και 250 πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή.

Η αυξημένη χιονόπτωση έχει αυξήσει τον κίνδυνο χιονοστιβάδων, αλλά επίσης σημαίνει ότι η χειμερινή περίοδος για τους σκιέρ θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη μέχρι το Πάσχα.

Πηγή: AP, EBU ertnews.gr

Διαβάστε επίσης