Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Φορτηγό πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας χτυπήθηκε από πύραυλο στη Χερσώνα

Ουκρανία: Φορτηγό πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας χτυπήθηκε από πύραυλο στη Χερσώνα

Από antwnio

Ουκρανία: Σύμφωνα με πηγές του Reuters δώδεκα τουρκικά πλοία βρίσκονται παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία για μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

 

Ένα φορτηγό πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας χτυπήθηκε από πύραυλο στο λιμάνι της Χερσώνας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey, ο πύραυλος έπληξε τη γέφυρα του σκάφους Tuzla χθες Τρίτη, προκαλώντας την φωτιά, ενώ βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν φλόγες να τυλίγουν την αίθουσα διοίκησης του πλοίου.

Το Reuters μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία των πλοίων και των κτιρίων που φαίνονται στο βίντεο, τα οποία ταιριάζουν με δορυφορικές εικόνες της περιοχής. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την ημερομηνία που τραβήχθηκαν τα βίντεο.

Το πλοίο, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι από τον Φεβρουάριο του 2022, διαχειρίζεται η Cayeli Shipping, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.

 

Μια πηγή τόνισε ότι υπάρχουν δώδεκα τουρκικά πλοία παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία για μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία μίλησε με τον όρο να μην κατονομαστεί, «Έγινε επίθεση χθες το βράδυ, πιθανότατα στο λιμάνι, και ένας εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται να έπληξε το πλοίο. Τα τουρκικά πλοία στη Χερσώνα επανδρώνονται από ελάχιστο πλήρωμα, οπότε δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα».

Διαβάστε επίσης