Αρχική Διεθνη Νεα Ιράν: Ένοπλος άνοιξε πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν – Βίντεο που σοκάρει

Ιράν: Ένοπλος άνοιξε πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν – Βίντεο που σοκάρει

Από antwnio

Αξιωματούχος της ασφάλειας σκοτώθηκε και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη, ενώ άμεσα η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε στο πλευρό του αδελφικού έθνους.

 

Ο ύποπτος εισήλθε στην πρεσβεία μαζί με δύο μικρά παιδιά και το κίνητρό του μπορεί να ήταν «προσωπικά ζητήματα», μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τον αρχηγό της αστυνομίας.

«Ο επιτιθέμενος εισέβαλε στο φυλάκιο της φρουράς και σκότωσε τον επικεφαλής της ασφάλειας με τουφέκι Καλάσνικοφ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αστυνομία της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο και ότι ερευνά το κίνητρο της επίθεσης.

‘Αμεση αντίδραση της Τουρκίας: Το αδελφικό μας έθνος Αζερμπαϊτζάν δεν είναι ποτέ μόνο

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής:

“Καταδικάζουμε την ένοπλη επίθεση στην Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη. Ευχόμαστε έλεος Θεού στο προσωπικό της Πρεσβείας που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την επίθεση και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Τουρκία, η οποία έχει υποστεί παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, συμμερίζεται βαθιά τον πόνο του λαού του Αζερμπαϊτζάν. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν άμεσα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτής της άθλιας επίθεσης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η επανάληψή της. Το αδελφικό μας έθνος Αζερμπαϊτζάν δεν είναι ποτέ μόνο. Η υποστήριξή μας προς το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχιστεί αδιάκοπα, όπως πάντα”.πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης