Αρχική Διεθνη Νεα Πακιστάν: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε δυστυχήματα με λεωφορείο και σκάφος

Πακιστάν: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε δυστυχήματα με λεωφορείο και σκάφος

Από antwnio

Μια διπλή τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες το Πακιστάν μετά από δύο δυστυχήματα, η πρώτη με πτώση λεωφορείου σε χαράδρα και η δεύτερη με ανατροπή σκάφους, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Συγκεκριμένα, τα 41 θύματα καταγράφηκαν μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα αφού πρώτα προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας που επιχειρούσε να διασχίσει, ενώ 10 παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά όταν αναποδογύρισε ένα σκάφος με το οποίο διέσχιζαν λίμνη, επιστρέφοντας από εκδρομή σε ισλαμικό σχολείο.

Στην γέφυρα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα με το λεωφορείο οι σοροί είναι «αδύνατον να αναγνωριστούν», καθώς μετά την πτώση το όχημα έπιασε φωτιά.

Σημειώνεται πως το δυστύχημα με το λεωφορείο σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπέλα στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν, καθώς ο τελικός προορισμός του ήταν το Καράτσι.

Όπως εξήγησε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχικά βρέθηκαν οι 40 σοροί και τρεις τραυματίες, με μια γυναίκα να υποκύπτει στα τραύματά της λίγο αργότερα. Οι άλλοι δύο τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την άλλη, το σκάφος με τα παιδιά αναποδογύρισε στη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ενώ το ίδιο μετέφερε περισσότερα από 20 άτομα μετά από ημερήσια εκδρομή σε μια τοπική μαντράσα, ένα ισλαμικό σχολείο.

Τα 10 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας 7-14 ετών, ενώ άλλα 11 παιδιά διασώθηκαν με τα έξι από αυτά να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα άλλα εννέα παιδιά αγνοούνται.

Τέλος, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters, στην ίδια λίμνη είχαν σημειωθεί στο παρελθόν παρόμοια επεισόδια και είχε απαγορευτεί να πραγματοποιούνται σε αυτήν εκδρομές.

Διαβάστε επίσης