Αρχική Πολιτική Ν. Δένδιας για Τουρκία: Το ότι δεν απαντάμε δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε – Αντιμετωπίζουμε κρίση διαρκείας

Ν. Δένδιας για Τουρκία: Το ότι δεν απαντάμε δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε – Αντιμετωπίζουμε κρίση διαρκείας

Από antwnio

Την προσήλωση της Αθήνας στο Διεθνές Δίκαιο, αναφορικά με την προκλητική ρητορική της Τουρκίας, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του, στο ΒόλοΟ Νίκος Δένδιας επεσήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχει στην ιστορία της χώρας, τόσο μακρά περίοδος διαρκούς και κλιμακούμενης κρίσης με την Τουρκία.

«Έχουμε δίπλα μας έναν αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα, αλλά είμαστε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα με αυτοπεποίθηση», είπε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βόλο κ. Δένδιας. Τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «το γεγονός ότι δεν τους απαντάμε στην «ίδια γλώσσα», δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. «Με την Τουρκία είχαμε κρίσεις στο παρελθόν αλλά η διαφορά της τελευταίας περιόδου είναι ότι αυτή η κρίση είναι διαρκής». Ο κ. Δένδιας δήλωσε ακόμη ότι παρά τις τουρκικές πιέσεις, η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει αμφισβητήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Στον υπερχειλίζοντα αναθεωρητισμό απαντάμε με ψυχραιμία».

Σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η επιλογή της Ελλάδας να την στηρίξει, απορρέει από το ότι η χώρα έχει ως απόλυτη επιλογή το Διεθνές Δίκαιο.

Πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης