Αρχική Διεθνη Νεα Τραγωδία στη Βραζιλία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 10 μέτρων – 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Τραγωδία στη Βραζιλία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 10 μέτρων – 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Από antwnio

Δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε στη Βραζιλία, όταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε ποδοσφαιριστές εξετράπη της πορείας του και έπεσε από γέφυρα, σε χαράδρα 10 μέτρων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πολιτεία Minas Gerais με συνέπεια τέσσερις άνθρωποι να χάσουν  τη ζωή τους, ενώ άλλοι 29 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των θυμάτων είναι  τρεις έφηβοι, ηλικίας από 14 έως 17 ετών καθώς και ένας ενήλικας, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος, διερευνώνται από τις Αρχές. Ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να έχασε τον έλεγχο ενώ διέσχιζε τη γέφυρα στο BR-116 και το όχημα έπεσε ανάποδα και κατέληξε σε ένα ρυάκι.

Η ποδοσφαιρική ομάδα ταξίδευε πίσω στην πόλη της Duque de Caxias από την Ubaporanga, όπου έπαιζε εναντίον της Simonesia σε ένα τουρνουά. 24 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Σάο Σαλβαδόρ, ενώ άλλοι πέντε έλαβαν θεραπεία στο Casa de Caridade Leopoldinense στη Leopoldina.

Η ποδοσφαιρική ομάδα είχε κερδίσει την κατηγορία κάτω των 18 ετών στο τουρνουά και ήταν δευτεραθλήτρια στο τμήμα κάτω των 16 ετών.

Ένας 16χρονος τραυματίας δήλωσε στο TV Integracao: «Όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την κατάκτηση του τίτλου και, δυστυχώς, συνέβη αυτό. Ήταν πολύ γρήγορο. Όλοι κοιμόντουσαν».

Το Νοσοκομείο του Σάο Σαλβαδόρ ανέφερε ότι ένας από αυτούς που έλαβαν θεραπεία ήταν 19 ετών και άλλοι ήταν κάτω των 18 ετών.

Η εταιρεία, LG Turismo, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Διαθέτουμε τους εαυτούς μας για να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη στους αρμόδιους φορείς, τους επιβάτες και τις οικογένειές τους. Είμαστε εγγεγραμμένοι στην ANTT [Εθνικός Οργανισμός Χερσαίων Μεταφορών] και η λίστα επιβατών περιλάμβανε 31 επιβάτες συν τον οδηγό».

Διαβάστε επίσης