Αρχική Πολιτική Σήμερα στη Βουλή η ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη

Σήμερα στη Βουλή η ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη

Από antwnio

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που θα μπλοκάρει την συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η ρύθμιση θα βάζει «φρένο» στις προσπάθειες του Κασιδιάρη -μέσω εικονικής αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος- να κατέλθει στις εκλογές.

Η τροπολογία θα είχε έρθει από την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, ωστόσο η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το θέμα να πάει πιο πίσω.

Η διάταξη βασίζεται σε προηγούμενη του 2021, που αναφέρει ρητά ότι επικεφαλής και κόμματα που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές.

Η κυβέρνηση επιδιώκει η συγκεκριμένη διάταξη να τύχει της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής συναίνεσης, παρ’ όλο που μπορεί να «περάσει» με 151 ψήφους.

Η ρύθμιση που θα έρθει, πάντως, δεν θα αφορά μόνο το κόμμα του Κασιδιάρη, καθώς ο νόμος αναμένεται, υπό προϋποθέσεις, να πιάσει και τη Χρυσή Αυγή, η δίκη της οποίας συνεχίζεται στο Εφετείο, αλλά η λειτουργία της δεν έχει ανασταλεί.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης