Αρχική Εκκλησία Πάρος: Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Πάρος: Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Από antwnio

Πάρος: Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Ναούσης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Συμμετείχαν κληρικοί του νησιού, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ναούσης κ. Παντελής Μπαφίτης, Αντιδήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως της περιπύστου και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της “Πεντάνουσσας” (όπως χαρακτηριστικά προσφωνείται από τους ευλαβείς Ναουσαίους) στα γραφικά σοκάκια της «συμπρωτευούσης», κατά την διάρκεια της οποίας τελέσθηκαν Δεήσεις σε διάφορα σημεία.

Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανείας και μετά την ακροτελεύτιο Δέηση, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δύο νέων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Ευσταθίου Τσιτλακίδη και Υποσμηναγού Μαρίου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την άσκηση του καθήκοντος προς την πατρίδα.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους τους πιστούς, συνεχάρη δε τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρ. Χρήστο Φουρνιστάκη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του προετοίμασαν άψογα την πανήγυρη και ευχαρίστησε άπαντες για την συμμετοχή τους. Να σημειωθεί ότι στην πανήγυρη συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της πόλεως, και η μικρή μπάντα των μαθητών του Γυμνασίου Ναούσης.

Παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε κατά την μοναστηριακή τάξη τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

        

πηγή vimaorthodoxias.gr

 

Διαβάστε επίσης