Αρχική Διεθνη Νεα Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνδράμει Συρία και Τουρκία

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνδράμει Συρία και Τουρκία

Από antwnio

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσφερε τη Δευτέρα βοήθεια στη Συρία και την Τουρκία, μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περισσότερους από 600 ανθρώπους και έχει αφήσει χιλιάδες τραυματίες.

Ο Πούτιν διατηρεί στενή συμμαχική σχέση με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, με τη Ρωσία μάλιστα να διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στη χώρα, ενώ έχει επίσης στενή σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

“Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τα πολυάριθμα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές μεγάλης κλίμακας που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό στη χώρα σας”, δήλωσε σύμφωνα με το capital.gr, ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον Ερντογάν τη Δευτέρα.

“Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε ξεχωριστό μήνυμά του, ο Πούτιν δήλωσε στον Άσαντ ότι η Ρωσία συμμερίζεται “τη θλίψη και τον πόνο εκείνων που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα” και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στη Συρία δεν υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Διαβάστε επίσης