Αρχική Κοινωνια Επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία: Χάος από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία: Χάος από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Από antwnio

Το δράμα ενός λαού έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα, η οποία συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης των παγιδευμένων στα ερείπια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργος Σιδέρης, βρέθηκε στην περιοχή Χατάι, ανάμεσα στην περιοχή που βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού και τα Άδανα. Στο συγκεκριμένο σημείο άρχισαν να οργανώνουν το δικό τους στρατηγείο ομάδες από την Ευρώπη προτού ξεκινήσουν να επιχειρούν.

Πολλά είναι τα κατεστραμμένα κτήρια, ενώ υπάρχουν δρόμοι που έχουν κοπεί στα δύο. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος αλλά και συντετριμμένος.

Επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία: Χάος από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Τα μέτωπα είναι τόσα πολλά που ο συντονισμός από τις τουρκικές Αρχές ακόμα δεν είναι εφικτός, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των ευρωπαίων διασωστών. Ωστόσο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθούν οι ομάδες που φθάνουν από ξένες χώρες, καθώς οι πρώτες ώρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ στην Τουρκία κ. Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι κάθε τέτοια μαζική καταστροφή αντιπροσωπεύει το χάος και πόσο δε μάλλον σε αυτήν την κλίμακα με τους τόσο καταστροφικούς σεισμούς.

Περιμένουμε να συναντήσουμε απίστευτα πράγματα“, δήλωσε και εξήγησε ότι η ομάδα του απαρτίζεται από δύο γιατρούς και τρεις διασώστες με εξαιρετική εμπειρία. “Ετοιμαζόμαστε να επιχειρήσουμε” τόνισε.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης