Αρχική Διεθνη Νεα Τουρκία: Τέσσερις συλλήψεις έπειτα από καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το σεισμό

Τουρκία: Τέσσερις συλλήψεις έπειτα από καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το σεισμό

Από antwnio

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε τέσσερα άτομα έπειτα από “προκλητικά” μηνύματα που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το χθεσινό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο σεισμός, μετά τον οποίο σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν αφού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λογαριασμούς με “προκλητικές καταχωρίσεις με στόχο τη δημιουργία φόβου και πανικού”, διευκρίνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ευρύτερες έρευνες διεξάγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί από μηνύματα προσώπων που παραπονούνται για απουσία προσπαθειών διάσωσης και ερευνών για θύματα στις περιοχές τους, ιδιαίτερα στο Χατάι.

“Η διεύθυνση και οι πληροφορίες εντοπισμού πολιτών που ζητούν βοήθεια επαληθεύονται αμέσως και γίνεται συντονισμός”, διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η Τουρκία έχει από τον περασμένο Οκτώβριο ένα νόμο περί παραπληροφόρησης, ο οποίος τιμωρεί τη διάδοση “ψευδών ειδήσεων” με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Διαβάστε επίσης