Αρχική Εκκλησία Ταμείο Ανακούφισης και Αρωγής για τους πληγέντες Τουρκίας και Συρίας από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ταμείο Ανακούφισης και Αρωγής για τους πληγέντες Τουρκίας και Συρίας από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Από antwnio

Στη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Ανακούφισης και Αρωγής όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία προχωρά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπως ανακοίνωσε χθες με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. «Τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν στο ταμείο», σημείωσε, «θα παρασχεθούν με τη βοήθεια των αρμόδιων αρχών στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στις δύο χώρες».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον πρόξενο Ρέιχαν Οσγκούρ, στον οποίο εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας στην Τουρκία. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να διασώσουν όσους περισσότερους συνανθρώπους μας είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

«Οι προσευχές μου συνοδεύουν τους ήρωες που αγωνίζονται νυχθημερόν στα ερείπια και υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να σώσουν τους εγκλωβισμένους», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης