Αρχική Διεθνη Νεα Σεισμός στην Τουρκία: “Σαπίζουν” στο ξύλο τους πλιατσικολόγους στα ερείπια – Δείτε βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: “Σαπίζουν” στο ξύλο τους πλιατσικολόγους στα ερείπια – Δείτε βίντεο

Από antwnio

Τις δραματικές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στις πόλεις της νότιας Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας, έχουν επιχειρήσει να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι, προσπαθώντας να ωφεληθούν πάνω από τα χαλάσματα και τον πόνο των πολιτών.

Συγκεκριμένα, διάφοροι ασυνείδητοι έχουν βρει την ευκαιρία να κλέψουν πράγματα από τα ερείπια, δρώντας δίπλα σε σορούς και εγκλωβισμένους. Αρκετοί εξ αυτών των πλιατσικολόγων, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις σε βάρος τους… μόνο φιλικές δεν ήταν.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν, διακρίνονται εξαγριωμένοι πολίτες να έχουν πιάσει πλιατσικολόγους και να τους «σαπίζουν» στο ξύλο στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να επέμβουν και οι δυνάμεις της τάξης για να γλιτώσουν οι κλέφτες από τα χειρότερα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι αρχές έχουν συγκεντρώσει πλιατσικολόγους σε συγκεκριμένα σημεία, τους έχουν ακινητοποιήσει και με δυνατά χαστούκια, επιχειρούν να τους συνετίσουν.

Τέλος, στο θέμα των πλιατσικολόγων, αναφέρθηκε την Παρασκευή από την επαρχία Αντιγιαμάν ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία, θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης