Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δε θα είναι ευκαταφρόνητη

Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δε θα είναι ευκαταφρόνητη

Από antwnio

“Οι επιχειρήσεις, όταν ψάχνουν να προσελκύσουν καλούς εργαζόμενους, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο το οποίο να είναι ελκυστικό, που δεν έχει να κάνει μόνο με τον μισθό”.

Για αύξηση στον κατώτατο μισθό που δε θα είναι “ευκαταφρόνητη” έκανε λόγο σύμφωνα με το capital.gr, ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση στο πλαίσιο της 14ης εκδήλωσης “Ημέρες Καριέρας”. Παράλληλα, απηύθυνε το δικό του κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις όσον αφορά στη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους.

“Θα κάνετε λίγο υπομονή ακόμα, θα υπάρχει μία ακόμα αύξηση, όχι ευκαταφρόνητη του κατώτατου μισθού, όπως έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά. Αλλά σημαντικό επίσης είναι να προσαρμόζουν τις απολαβές τους και οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Όσο οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, είναι δεδομένο ότι αυτό το μέρισμα ανάπτυξης πρέπει να περνάει και στους εργαζόμενους. Και έχουμε δει αύξηση των μέσων εισοδημάτων, των μέσων μισθών στον ιδιωτικό τομέα σημαντική, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Και βέβαια, νομίζω ότι όταν μιλάμε και για πολιτικές από πλευράς εργοδοτών, το σημαντικό δεν είναι κατ’ ανάγκη μόνο ο μισθός αυτός καθαυτός, μπορεί να υπάρχουν και άλλες παροχές. Παραδείγματος χάρη, ξεκινάει το πρόγραμμα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς: 120 επιχειρήσεις, βρεφονηπιακοί σταθμοί εντός των επιχειρήσεων, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πάρα πολύ σημαντικό για οικογένειες, μητέρες, αλλά και πατέρες, να μπορούν να ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν το παιδί τους μαζί, να πάει σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό οργανωμένο, ποιοτικό, την ίδια ώρα που δουλεύουν. Άρα και τα ζητήματα, αυτό που λέμε “ισορροπίας μεταξύ προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, και αυτά πιστεύω ότι είναι ζητήματα τα οποία θα μπαίνουν με μεγαλύτερη επίταση στις πολιτικές μας. Και οι επιχειρήσεις, βέβαια, όταν ψάχνουν να προσελκύσουν καλούς εργαζόμενους, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα πρέπει να προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο το οποίο να είναι ελκυστικό, που δεν έχει να κάνει μόνο με τον μισθό”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης