Αρχική Διεθνη Νεα Άγριος καβγάς στη βουλή του Ισραήλ – Πιάστηκαν στα χέρια για νομοσχέδιο (video)

Άγριος καβγάς στη βουλή του Ισραήλ – Πιάστηκαν στα χέρια για νομοσχέδιο (video)

Από antwnio

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/2) η ένταση που επικρατεί στο Ισραήλ για το νομοσχέδιο αλλαγών στην Δικαιοσύνη που προωθεί η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Την ώρα που στο Ισραήλ είναι προγραμματισμένες μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του περιεχομένου του νομοσχεδίου, το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπει, την απαγόρευση της δυνατότητας του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέπει αντισυνταγματικούς νόμους, άγριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή της Βουλής όπου έγινε η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας «ντροπή» και «αίσχος» κατηγορώντας τον πρόεδρο της επιτροπής Δικαίου και Δικαιοσύνης της ισραηλινής βουλής.

Μπροστά στις αντιδράσεις αυτές ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε την απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιστάθηκαν ακόμα και όταν άνδρες της ασφάλειας τους έβγαλαν «σηκωτούς».

Η ένταση συνολικά διήρκησε, σύμφωνα με την Jerusalem Post, για περίπου μισή ώρα ενώ το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 9-7 από την αρμόδια επιτροπή.

 

Διαβάστε επίσης