Αρχική Διαφορα νεα Καταχειροκροτήθηκαν οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη – Δείτε βίντεο

Καταχειροκροτήθηκαν οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Κωνσταντινούπολη – Δείτε βίντεο

Από antwnio

Ως ήρωες δέχτηκαν τους Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας στην Τουρκία.

Μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, που άφησε χιλιάδες νεκρούς και συντρίμμια, αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα έστειλαν βοήθεια.

Χαρακτηριστικό του πώς τους δέχτηκαν στην γείτονα χώρα αποτελεί ένα βίντεο, στο οποίο πολίτες στην Κωνσταντινούπολη καταχειροκροτούν τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

«Οι εθελοντές μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη βίωσαν πριν λίγο αυτό που αποτυπώνεται στο βίντεο. Αυτές ακριβώς είναι οι στιγμές που τα σύνορα παύουν να χωρίζουν τους λαούς. Ευχαριστούμε, αδέρφια», αναφέρει σε ανάρτησή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η αποστολή της ΕΟΔ επιστρέφει σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Συνέδραμαν στον δύσκολο απεγκλωβισμό τριών ανθρώπων που βρέθηκαν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια

Σημειώνεται ότι από χθες το βράδυ η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου την υποδέχτηκαν θερμά στελέχη του αεροδρομίου και οι άνθρωποι της Turkish Airlnes, που φρόντισαν για τη σίτιση και τη διανυκτέρευσή τους σε ξενοδοχείο της εταιρείας. Η αποστολή των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης επιχείρησε στην πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, συνδράμοντας τις τουρκικές δυνάμεις. Λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή τους από το πεδίο και, συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, μέλη της Ομάδας συνέδραμαν και υποστήριξαν υγειονομικά τις τουρκικές διασωστικές ομάδες σε έναν πολύ δύσκολο απεγκλωβισμό τριών ανθρώπων που εντοπίστηκαν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Αντιγιαμάν.

Αυτή ήταν μία από τις πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν και υποστήριξαν οι εθελοντές, με τη βοήθεια της Speedy, του σκύλου έρευνας της ΕΟΔ, από την πρώτη νύχτα της άφιξής τους στην πληγείσα περιοχή. Συνολικά, η ΕΟΔ επιχείρησε σε 13 κτίρια που είχαν καταρρεύσει, λειτουργώντας πάντα υπό τις οδηγίες της τουρκικής AFAD και χρησιμοποιώντας όλο το διασωστικό εξοπλισμό που είχε στη διάθεσή της.

Σήμερα το βράδυ, στις 21:00, οι εθελοντές αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι ο θερμός εναγκαλισμός Δένδια – Τσαβούσογλου στο αεροδρόμιο Τσακίρ Πασά στα Άδανα έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων, τα οποία σχολίασαν ιδιαίτερα θετικά την ελληνική αλληλεγγύη, τη συμβολή της ΕΜΑΚ αλλά και τους 80 τόνους ιατρικού εξοπλισμού και υλικών πρώτης βοήθειας.

Διαβάστε επίσης