Αρχική Κοινωνια Ωρωπός: Σε αργία ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη – Παρέμβαση Εισαγγελέα

Ωρωπός: Σε αργία ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη – Παρέμβαση Εισαγγελέα

Υπουργείο Υγείας: Δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ το περιστατικό στον Ωρωπό - Υπάλληλος νοσοκομείου ο ένας από το πλήρωμα, τίθεται σε αργία

Από antwnio

Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα παρανέβη Εισαγγελέας για την υπόθεση.

Ειδικότερα, διευκρινίσεις σχετικά με το «άθλιο» περιστατικό «απάνθρωπης συμπεριφοράς» στον Ωρωπό δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Ποινική προκαταρκτική εξέταση για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματικου τους μορφή.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (6/3) ο κ. Γιώργος Γιασημάκης Δήμαρχος Ωρωπού μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις». Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στη συγκεκριμένη οικία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και την διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ».

«Μας ζήτησε να την πλύνουμε» υποστηρίζουν οι διασώστες

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Σήμερα ξεκινάει η ΕΔΕ, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα διακόψουμε την σύμβαση με την εταιρεία, είπε ακόμα.

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης