Αρχική Πολιτική Κώστας Καραμανλής: Διχάζει τη ΝΔ η υποψηφιότητα στις εκλογές του πρώην υπουργού Μεταφορών

Κώστας Καραμανλής: Διχάζει τη ΝΔ η υποψηφιότητα στις εκλογές του πρώην υπουργού Μεταφορών

Από antwnio

Δεν είναι λίγα τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης που σε off the record συζητήσεις επιμένουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να ανακοινώσει λίγες μέρες μετά την παραίτησή του την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης που σε off the record συζητήσεις επιμένουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές μετά τα όσα συνέβησαν με την τραγωδία των Τεμπών.

Παράλληλα, ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «άδειασαν» τον πρώην υπουργό και σε δημόσιες δηλώσεις τους. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά παρέπεμψε στη δική του στάση- το 2009 και ενώ εξελισσόταν η διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, στην οποία ήταν εμπλεκόμενος, αποφάσισε να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ότι δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές.

Ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ΣΚΑΪ και Open για το θέμα σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντα υπουργού ότι: «δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».

Για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2023 μίλησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Action 24 και ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές, απάντησε ως εξής: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Κι αυτό δεν είναι αρνητικό. Εάν με ρωτάτε, τι θα έκανα εγώ, σας λέω ότι εφόσον ήμουν συντετριμμένος από την τραγικότητα του γεγονότος δεν θα είχα τη διάθεση να συμμετέχω και να συνεισφέρω στην εκλογική προσπάθεια της παράταξης».

Ήδη, μεταξύ βουλευτών και στελεχών της ΝΔ υπάρχουν φωνές που εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών πρέπει και ο ίδιος να διευκολύνει το κόμμα του.

Μέσα στο σημερινό περιβάλλον, και με την αντιπολίτευση να χτυπάει σταθερά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την κυβέρνηση, θέτοντας θέμα μη συμμετοχής του κ. Καραμανλή στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, στελέχη στη ΝΔ έχουν έντονο προβληματισμό. Ανοιχτά πλέον, κάποιοι εκτιμούν ότι η κάθοδος του Σερραίου πολιτικού στις εκλογές μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κόμμα του, αφού η περίπτωσή του έχει ήδη αρχίσει να εργαλειοποιείται αντιπολιτευτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης