Αρχική Κοινωνια Σέρρες – Έχουν αφήσει χωρίς ασθενοφόρα 23.000 κατοίκους εδώ και δύο χρόνια

Σέρρες – Έχουν αφήσει χωρίς ασθενοφόρα 23.000 κατοίκους εδώ και δύο χρόνια

Από antwnio

Χωρίς ασθενοφόρα έχουν μείνει 23.000 κάτοικοι της Νιγρίτας του δήμου Βισαλτίας Σερρών για σχεδόν δύο χρόνια λόγω του ότι έκλεισε ο σταθμός που υπήρχε στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλεται τις διακομιδές αναλαμβάνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από γύρω περιοχές που σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν και 45 λεπτά για να φτάσουν ή ιδιωτικές εταιρείες που επιχειρούν με ασθενοφόρα στην περιοχή και ζητούν 70 και 100 ευρώ τη διακομιδή».

Σύμφωνα με το ThessToday.gr ο σταθμός έκλεισε το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο δήμο. «Στην επαρχία Βισαλτίας δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο. Έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο. Υπήρξαν καταγγελίες για τροχαία ατυχήματα όπου άργησε να φτάσει το ασθενοφόρο. Μισή ώρα κάνει περίπου. Η Νιγρίτα ήταν καλυμμένη με ασθενοφόρα από το 1985», ανέφερε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Σερρών, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Θέλουμε το ασθενοφόρο να είναι κοντά ώστε οποιοδήποτε συμβάν παρουσιαστεί να το προλαβαίνουμε. Μιλάμε για ένα δήμο αρκετά μεγάλο σε έκταση με γερασμένο πληθυσμό. Χρειαζόμαστε άμεσα όσο γίνεται πιο κοντά μας ένα ασθενοφόρο. Όχι μόνο η διοίκηση αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο και ολόκληρη η κοινωνία όχι μόνο το ζητούμε αλλά το απαιτούμε τρεις βάρδιες να βρίσκονται εκεί για να μπορούν να εξυπηρετούν οποιοδήποτε συμβάν. Κάποια χωριά είναι πάρα πολύ μακριά από τις Σέρρες. Κάποια συμβάντα είναι υπέρ επείγοντα και όταν πρέπει να κάνει 45 λεπτά το πιο γρήγορο ένα ασθενοφόρο, είναι πάρα πολύ δύσκολο», σημείωσε μεταξύ άλλων σχετικά με το ζήτημα ο δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην περιοχή αφήνουν αιχμές ακόμα και για πολιτικές προεκτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας πως «τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου του 2021 ενημερωνόμαστε όλοι, αιρετοί και κάτοικοι ότι έχει κλείσει ο σταθμός Νιγρίτας με έδρα την Τερπνή. Θέτουμε ερωτήσεις και ο δήμαρχος κάνει το πρώτο δημοσίευμα στις 18 Ιουνίου του 2021 που λέει ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται κάθε χρόνο και ότι το ΕΚΑΒ όχι μόνο παραμένει αλλά έχουμε τη δέσμευση από τον περιφερειάρχη ότι το επόμενο διάστημα θα φροντίσουμε να το ενισχύσουμε με προσλήψεις.

Γίνονται ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Τον Μάρτιο του 2022 πειστήκαμε πια ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ και αρχίσαμε εμπεριστατωμένα να θέτουμε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Τον Οκτώβριο του 2022 μάς γνωστοποιείται ένα έγγραφο το οποίο έχει ημερομηνία 04/2022 ως παραπεμπτικό από την Αθήνα του προέδρου του ΕΚΑΒ πανελλαδικά, το οποίο μας λέει ότι για την περιοχή Σερρών και Νιγρίτας επιχειρούν τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων το Α3 επί 24ωρου στη βάση της Τερπνής.

Θεωρήσαμε όλοι ότι είναι εμπαιγμός και ξεκάθαρα ότι ήταν ψευδή όσα αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο. Γι’ αυτό τον επόμενο μήνα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τζιάγκαλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Σερρών κατά παντός υπευθύνου, προσκομίζοντας αυτό το έγγραφο. Από τότε φτάσαμε στο Φεβρουάριο του 2023 όπου θέσαμε το ζήτημα των κινητοποιήσεων. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δέσμευση ότι δεν κλείνει, η βάση Τερπνής είναι κλειστή, σφραγισμένη. Το κτίριο έχει υποστεί ζημιές αυτά τα δύο χρόνια, όπου δεν ζεστάθηκε, δεν αερίστηκε, δεν μπήκε κανείς και δεν έγινε καμία συντήρηση».

Διαβάστε επίσης