Αρχική Διαφορα νεα Η Meta προχωρά σε 10.000 απολύσεις προσωπικού

Η Meta προχωρά σε 10.000 απολύσεις προσωπικού

Από antwnio

Άλλες 10.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να περικόψει η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συρρικνώνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 13%. Πρόκειται για τη νέα μείωση του προσωπικού, μετά την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει η DailyMail, επικαλούμενη την ανακοίνωση του ίδιου του «Mr. Facebook» Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι 10.000 θέσεις εργασίας είναι λίγο λιγότερες από το 1/4 του συνολικού εργατικού δυναμικού της Meta, η οποία σήμερα μετρά 86.000 εργαζόμενους.

Με τις νέες περικοπές, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 60.000 εργαζόμενους στη Meta, σε όλα τα social media που έχει υπό τη σκέπη της, όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp μεταξύ άλλων. Τα δυσάρεστα νέα για τη μείωση των εργαζόμενων ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον λογαριασμό του στα εν λόγω social media.

«Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε από εδώ και πέρα: τους επόμενους 2 μήνες, οι ηγέτες των οργανισμών μας θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην ισοπέδωση των οργάνων μας, στην ακύρωση των project χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση του ρυθμού μας στις προσλήψεις.

»Συνολικά, σκοπεύουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 άτομα και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτές θέσεις, για τις οποίες δεν έχουμε προσλάβει ακόμα άτομα. Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα πούμε αντίο σε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους μας που ήταν μέρος της επιτυχίας μας».

Το κραχ της Silicon Valley Bank «φταίει»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε, επίσης, στην ανακοίνωσή του πως η κατάρρευση των μετοχών του τεχνολογικού τομέα στα χρηματιστήρια είναι ένας από τους λόγους που η Meta αναγκάζεται να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η πτώχευση της Silicon Valley Bank προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες φαίνεται ότι επηρεάζουν και τον κολοσσό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, ο ίδιος εξηγεί ότι οι περικοπές και οι αλλαγές στα οικονομικά δεδομένα είναι απόρροια των γεγονότων που συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό.

«Η περσινή χρονιά ήταν ένα ταπεινωτικό ξύπνημα. Η παγκόσμια οικονομία άλλαξε, οι ανταγωνιστικές πιέσεις αυξήθηκαν και η ανάπτυξή μας επιβραδύνθηκε σημαντικά. Μειώσαμε τους προϋπολογισμούς μας, συρρικνώσαμε το αποτύπωμά μας στα ακίνητα και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να απολύσουμε το 13% του εργατικού δυναμικού μας.

»Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα πως αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι περισσότερες εταιρείες θα περιορίσουν και θα αλλάξουν τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις επενδύσεις τους», είπε μεταξύ άλλων ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Διαβάστε επίσης