Αρχική Διεθνη Νεα Πάπας Φραγκίσκος: Δήλωση στήριξης για την Λαύρα του Κιέβου – «Είναι στήριγμα για τον λαό του Θεού…»

Πάπας Φραγκίσκος: Δήλωση στήριξης για την Λαύρα του Κιέβου – «Είναι στήριγμα για τον λαό του Θεού…»

Από antwnio

Με αναφορά στην έξωση των μοναχών από την Λαύρα του Κιέβου ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, εξέφρασε μεταξύ άλλων την ανησυχία του και τόνισε:

«Ζητώ από τα αντιμαχόμενα μέρη να σεβαστούν τους θρησκευτικούς χώρους. Άνθρωποι οποιουδήποτε δόγματος που αφιερώνονται στην προσευχή είναι στήριγμα για τον λαό του Θεού», είπε συγκεκριμένα ο  ποντίφικας κατά την διάρκεια συλλογικού ακροατηρίου, όπως αναφέρει το Il Mattino.

Υπενθυμίζεται πως ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος πριν από λίγες ημέρες μέσω επιστολής ενημέρωσε και τον Πάπα Φραγκίσκο αλλά και τους Διεθνείς Οργανισμούς, για τις επερχόμενες διώξεις των μοναχών της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου: Δεν θα φύγουμε οικειοθελώς

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Παύλος δήλωσε ότι οι αδελφοί της Λαύρας και οι ενορίτες θα σταθούν μέχρι τέλους υπερασπιζόμενοι το μοναστήρι.

Οι μοναχοί δεν θα εγκαταλείψουν το μοναστήρι με τη θέλησή τους, αλλά μόνο εάν «σκοτωθούν», δήλωσε ο καθηγούμενος της Λαύρας, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπίλ Παύλος, σε συνέντευξή του στην ΕΟΔ.

Ο Ιεράρχης σημείωσε ότι στη Λαύρα ζουν ακόμα οι μοναχοί που ήρθαν στη μονή το 1988. Σύμφωνα με τον επίσκοπο, βρήκαν τα ερείπια που είχαν απομείνει μετά το σοβιετικό καθεστώς, τα οποία οι ίδιοι αποκατέστησαν τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, ο Μητροπολίτης Παύλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρχές δεν θα επιτρέψουν την κατάληψη της μονής με τη βία. Ωστόσο, αν συμβεί αυτό, όλος ο κόσμος θα μάθει τι συμβαίνει γύρω από τη Λαύρα, πρόσθεσε ο επίσκοπος.

πηγή vimaorthodoxias.gr

Διαβάστε επίσης