Αρχική Αθλητισμος Η Σάκκαρη λύγισε στον ημιτελικό του Indian Wells από την Σαμπαλένκα!

Η Σάκκαρη λύγισε στον ημιτελικό του Indian Wells από την Σαμπαλένκα!

Από antwnio

Στα ημιτελικά σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells, καθώς το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 2) αποδείχθηκε απροσπέλαστο για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Πιο συγκεκριμένα η Μαρία ηττήθηκε με 2-0 σετ (2-6, 3-6) από την αντίπαλό της, κι έτσι δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά, όπως είχε συμβεί το 2022.

Με την πρόκριση στα ημιτελικά η Σάκκαρη εξασφάλισε το ποσό των 332.071 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στο γήπεδο.

H Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά στην Καλιφόρνια την Έλενα Ριμπάκινα (Νο 10).

Ο αγώνας

Η Σαμπαλένκα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κέρδισε εμφατικά το πρώτο game με δύο άσους, χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο.

Η Μαρία κράτησε το σερβίς της ισοφαρίζοντας σε 1-1, ωστόσο η Λευκορωσίδα, κάνοντας πρώτη break, προηγήθηκε με 3-1, χάρη στα χτυπήματά της με το φόρχαντ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πλήρωσε την αντίπαλό της με το… ίδιο νόμισμα, παίρνοντας πίσω το σερβίς της (2-3), εντούτοις η συνέχεια του σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο για το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού κατέκτησε τρία συνεχόμενα games και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-2, μετά από 38 λεπτά αγώνα.

Όπως συνέβη στο πρώτο σετ έτσι και στο ξεκίνημα του 2ου η Σαμπαλένκα κυριάρχησε στο κορτ και έκανε το 2-0 στα games με break.

Η Σάκκαρη «έσβησε» άμεσα το break της Λευκορωσίδας και ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, σπάζοντας και πάλι το σερβίς της Σπαρτιάτισσας τενίστριας, βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με 4-2.

Η Σαμπαλένκα, η οποία είχε βάλει δύσκολα στη Μαρία με τις επιστροφές της, συνέχισε να έχει το «πάνω χέρι» στο παιχνίδι και, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Μαρίας, διεύρυνε το προβάδισμα της σε 5-2, κάνοντας εν τέλει το 2-0 στα σετ με 6-3 games, μετά από 1 ώρα και 23 λεπτά.

Διαβάστε επίσης